Fesztivál pályázat vol. 2.


A kortárs ötletpályázatokon legtöbbször valami elszállt, vad koncepcióval, erős állítással lehet nyerni. Ezeken a versenyeken az elképzelések vívnak egymással, a fő gondolatok számítanak, minden más ennek van alárendelve. A pályázat során ez így természetes, azonban, ha megvan a nyertes, az eredményhirdetés után kezdődik az igazi munka: az erős vezérgondolatból megvalósítható tervet kell kreálni, úgy, hogy az eredeti tervezői szándék megmaradjon.

A félév során az őszi „Lakókörnyezet, építészet” tantárgy keretében – az Ördögkatlan fesztivál épített környezetének kiegészítésére – kiírt pályázat díjazott pályaműveit dolgozzuk tovább, amelyhez vendég előadók / konzulensek nyújtanak segítséget. Az órák szeminárium jellegűek, a meghívott külsős kolléga bemutatkozó előadása után közösen beszélgetünk a tervekről, a felmerülő kérdésekről. A tantárgy nyitott, az előző félévben díjazott alkotók mellé bárki érdeklődő bekapcsolódhat a kurzus munkájába, illetve a szerveződő nyári alkotótáborba.

A tantárgy teams csoportjához már most csatlakozhattok! Kód: epi69pt

A tantárgy oktatói: Dankó Zsófia DLA, Péteri Zsolt
Tantárgyfelelős: Dankó Zsófia DLA

A tantárgy programjáról tájékoztatót január harmadik hetében tartunk, amit a tanszéki honlapon, illetve itt, a tantárgy blogján fogunk meghirdetni. 

Plakát itt érhető el.

kép: 5x5 építész kaláka – Whale pavilion, Sziget fesztivál
forrás: © Szilvási Csaba / source: https://epiteszforum.hu/amikor-az-epiteszek-a-szigetre-mennek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése