Pályázatok és fenntartható praxis 2024

 


Az építészeti tervpályázatokon való részvétel az építészeti praxisban a munkaszerzés és a tervezői véleménynyilvánítás egyik eszköze. A hallgatók betekintést nyernek az építészeti pályázatok elméleti és jogi hátterébe, továbbá rutint szerezhetnek az azokon való részvételben a félév során kiírt mini építészeti pályázatokon keresztül. 

A feladatkiírások a következő félévben a szakmát foglalkoztató aktualitások mellett többek között a tervezői vélemény-nyilvánítással, a fenntarthatósággal és a mesterséges intelligenciával való tervezés témakörével is foglalkoznak. 

A tantárgy keretében a tervpályázatokon való részvétel módszertanán keresztül a hallgatók megismerkedhetnek az építésztervezői léthez tartozó etikai és felelősségi kérdések mellett a fenntartható praxis kérdéskörével is. A belsős pályázatok bírálata során kialakuló viták és a meghívott vendégekkel való beszélgetések, mind valós példákon keresztül igyekeznek a praktizáló építészeket foglalkoztató kérdéseket felvillantani. 

A 2024-es tavaszi félév meghívott előadói és építészei BIVAK: Máté Tamás, Vass-Eysen Áron; @DESIGN.INPUT: Ömer Nuray; NEGYEDIK CSOPORT: Hild György DLA

Weiszkopf András DLA egyetemi adjunktus tantárgyfelelős
@studioweiszkopf, a Fenntartható Lakóhelyek Műhely oktatója

kép: Sásdi Nóra, Tóth Ágnes, Wentzel Panna (2023)
első díjas pályamunka a tantárgy keretében kiírt „homlokzattervezés mesterséges intelligenciával” pályázatán
forrás: Lakóépülettervezés és Kortárs Pályázatok 2023.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése